Heel Lisse kleurt met de Bloemenmozaïeken

Heel Lisse kleurt met de Bloemenmozaïeken

Heel Lisse kleurt met de Bloemenmozaïeken 

Als je het over saamhorigheid, gezelligheid en creativiteit hebt, dan heb je het over de voorjaarsmozaïeken. Vanaf 20 april zijn er op 32 plekken door heel Lisse weer prachtige bloemenmozaïeken te vinden. 

De Bloemenmozaïek wedstrijd wordt dit jaar alweer voor de 8e keer georganiseerd. In 2012 is de Stichting Bloemenmozaïek Lisse opgericht met als doel om het evenement Bloemenmozaïek wedstrijd weer terug te brengen binnen de gemeente Lisse.

‘Wij kunnen inmiddels vaststellen dat dit zeer goed gelukt is,’ vertelt Dorien Wassenaar van de organisatie. ‘De inschrijving voor dit jaar is inmiddels gesloten. Er zijn maar liefst  32 inschrijvingen, 28 voor een mozaïek en 4 voor een straatversiering. Dus het dorp zal er weer fantastisch uitzien!’

Het bestuur en de vrijwilligers zorgen er ieder jaar voor dat alles wordt voorbereid en alle materialen (zoals tempexplaten, spelden en de bloemen) beschikbaar zijn. Naast een buurtprijs, die door de Gemeente Lisse wordt uitgereikt, worden er per categorie prijzen overhandigd. Tevens wordt er een fietsroute uitgestippeld langs de opgestelde mozaïeken.

Dorien: ‘Wij zien dit evenement als een bijzondere activiteit in ons dorp waarbij samenwerken van groot belang is. De activiteit versterkt het buurt- en groepsgevoel. Deelnemers maken er 2 mooie dagen van, waarbij (redelijk) serieus wordt gestoken, maar er ook zeker tijd is om gezellig bij te praten en een drankje te drinken. Vaak wordt er ook met of door kinderen nog een kindermozaïek gemaakt.’

Behalve het vervaardigen van de mozaïeken wordt er ook een fietstocht georganiseerd. Deze voert je langs de opgestelde mozaïeken, maar ook langs de opengestelde ateliers in Lisse en omgeving. Bij deze Kunstroute is het mogelijk om de ateliers gedurende 2 dagen te bezoeken.

Om dit evenement voor iedereen toegankelijk te houden, worden de kosten zo laag mogelijk gehouden. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van de deelnemers voor de kosten van spelden en krammen. Deze bijdrage kunnen we laag houden omdat we ook vergoedingen en sponsoring krijgen. Gelukkig is er een aantal bedrijven in Lisse die een groot deel van de kosten voor hun rekening nemen.

‘Ieder jaar zien we dat het enthousiasme en de creativiteit tot steeds mooiere mozaïeken leidt. Voor ons, als organisatie, een motivatie om door te gaan. Niet alleen voor de inwoners is dit bijzonder om mee te maken, maar ook voor het toerisme biedt het voordelen. We hebben ervaren dat hotels graag de route verspreiden onder de toeristen.’

Om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen, worden de routes op een aantal punten in Lisse ter beschikking gesteld. De route is verkrijgbaar bij o.a. de VVV, speeltuin Marijke, supermarkten en bij horeca-instellingen in Lisse. Ook worden de fietsroutes bij een aantal hotels in de directe omgeving van Lisse neergelegd. Via de website zal de plattegrond vanaf 18 april in de middag beschikbaar zijn.

‘Wij kijken uit naar het weekend van 20 en 21 april en het wordt zeker weer spannend wie een prijs gaat winnen. Het wedstrijdelement is niet onbelangrijk!’