In gesprek met de dames van de administratie

In gesprek met de dames van de administratie

Het verwerken van koopbriefjes, facturatie, uitbetalingen, incasso’s, klantcontact… Het zijn de dagelijkse werkzaamheden van de ‘dames van de administratie’ van FBT. Janneke en Patricia zijn sinds dag één (en dat is inmiddels 14 jaar geleden) de vaste kern van het team van FBT. Zij weten als geen ander hoe zij alle werkzaamheden moeten regelen en streven altijd naar 100% tevredenheid van de klant. Sinds twee jaar ondersteunt ook José bij de administratie, de makelaardij en evenementen zoals het Holland Dahlia Event. 

Elke dag is anders

“Het werk is heel gevarieerd en daardoor is het nooit saai”, vertelt Patricia. “Sowieso is het hier nooit saai. We werken bij FBT in een klein, gemoedelijk team. Omdat de meesten hier al langere tijd werken, voelt het ook als familie. Iedereen heeft hart voor de zaak en voor de klant, maar ook voor elkaar.“

“Bovendien krijgen we veel vrijheid”, vult Janneke aan. “De mannen van beneden (wij zitten boven in ons mooie pand in Hillegom) vertrouwen ons blind. Dat is prettig, want een dag valt bij ons ook niet te plannen. Dat vertrouwen is voor ons al een grote blijk van waardering.”

Persoonlijk contact

Patricia: “We hebben te maken met daghandel. De vraag, het aanbod en het aantal koopbriefjes dat daaruit voortkomt, bepaalt onze dag. Maar dat niet alleen hoor. We hebben ook heel veel klantcontact. Dat is misschien nog wel het leukste aan onze werkzaamheden. We hebben persoonlijk contact met klanten, dat over van alles kan gaan. Of het nou een leuk gesprek is, of een wat lastiger gesprek, we blijven altijd vriendelijk. En we streven er altijd naar om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.”

Digitalisering gaat steeds beter

“Met het systeem EDI hebben we vorig jaar behoorlijk wat problemen gehad, dat was vervelend voor alle partijen”, vertelt Janneke. “In ons vak proberen we steeds meer te digitaliseren. Maar in de bollenbranche gaat er ook best nog wat ouderwets via de post. Met name de wat oudere bollenboeren zijn nog niet zo digitaal, maar gelukkig bestaat de brievenbuspost nog voor deze doelgroep. We zijn nu een tijdje verder na de introductie van EDI, en we kunnen zeggen dat de opstartproblemen voor het grootste gedeelte zijn opgelost.”

FBT doet meer

“Wat ook vernieuwend was, is de komst van FBT Makelaardij zo’n twee jaar geleden. Dat heeft onze werkzaamheden nog meer verrijkt”, vertelt José. “Ik help Dave Schreurs met de veilingen en communicatie. Ik vind het heerlijk om met allerlei taken en klussen bezig te zijn. Nu bijvoorbeeld ook met het FBT Tennistoernooi waar ik al onze relaties voor uitgenodigd heb. Je kunt je nog opgeven hoor!”, roept Jose met een grote glimlach. “Stuur me dan even een mail. Leuk als je zaterdag 14 juli gezellig een balletje mee wilt slaan!”