Even voorstellen: Kevin van Haaster

Even voorstellen: Kevin van Haaster

Even voorstellen: Kevin van Haaster

‘Hoe de werkweek begint, zo moet die ook eindigen!’

Per 1 november is FBT een collega rijker. Kevin van Haaster (29) is de nieuwe bemiddelaar in bloembollen en daghandel bij FBT Tuinbouw.

Stel jezelf eens voor?

Ik ben Kevin van Haaster, 29 jaar oud en ik kom uit De Zilk. Ik heb een vriendin Selwa en ben de trotse vader van mijn zoon Sem die nu ruim 2 jaar is.

Van Haaster is een bekende naam in de streek. Waar zouden we je van kunnen kennen?

Waarschijnlijk van ons familiebedrijf. Mijn vader is altijd bollenkweker geweest en is nu specialist in snijhyacinten in De Zilk. Dit is een familiebedrijf dat al generaties lang wordt voortgezet. Iedereen in het gezin draagt zijn steentje bij maar de meesten kennen mijn broers Gerald & Cliff die ook in het bedrijf zitten. Maar ik heb er bewust voor gekozen om een ander pad te bewandelen.

Buiten de grenzen van het familiebedrijf dus. Kun je daar meer over vertellen?

Ik volgde een studie Groothandel & Internationale handel en kwam tijdens mijn stageperiode bij een bloemengroothandel terecht. Dat was mijn eerste ervaring met werken buiten het familiebedrijf. Ik ervaarde aan den lijve dat de bloemenwereld veel breder is dan het erf van ons familiebedrijf. Dat smaakte naar meer, dus ging ik de wereld buiten de poorten van Van Haaster ontdekken. De afgelopen jaren heb ik gewerkt voor diverse retail leveranciers en veel geleerd over alle ins en outs in de bloemenhandel. En nu is FBT op mijn pad gekomen.

Wat ga je bij FBT doen?

Ik word bemiddelaar in bloembollen en daghandel met de focus op dahlia’s. Daar heb ik ontzettend veel zin in. Ik denk dat ik een hoop enthousiasme, ervaring uit de bloemenhandel en vernieuwing kan meebrengen. En natuurlijk een beetje verjonging 😉

Wat denk je te kunnen betekenen bij FBT?

FBT heeft een groot klantenbestand met gewaardeerde handelaren en bollenkwekers. Ik zie de komende periode als een uitdaging om de bestaande handel te respecteren en te handhaven. Ik wil graag de service verlenen die een kweker of handelaar van ons verwacht. Vanuit de bloemenbranche neem ik een hoop ervaring mee, die ik in de toekomst denk te kunnen gebruiken. De handel is altijd volop in beweging en hierin zal je als organisatie in mee moeten bewegen. Door constant in gesprek te zijn met de handelspartijen en kwekers wil ik mijn steentje bijdragen aan een gezamenlijke kleurrijke toekomst.

Wat vind je belangrijk in een samenwerking?

Dat er wederzijds vertrouwen is. Ik zal veel vanuit kantoor werken. Maar ik wil ook een gezicht voor me zien. Dat betekent dat ik ook op pad zal gaan om kennis te maken met de relaties van FBT.

Wanneer is jouw werkweek geslaagd?

Ik heb nog nooit ervaren dat ik mijn werk niet leuk vindt. Ik sta heel positief in het leven en ben blij als iedereen tevreden is en ik energie van mijn werk krijg. Als mijn werkweek vol energie begint, dan wil ik die ook zo eindigen! En natuurlijk is mijn werkweek ook geslaagd als er positieve cijfers onderaan de streep staan. Maar dat wil iedereen!