Handelspraat met Kevin van Haaster

Handelspraat met Kevin van Haaster

Handel in bollen en/of bloemen

Handelspraat met Kevin van Haaster

Sinds mijn komst bij FBT heb ik mezelf volledig ondergedompeld in de wereld van de bloembollen handel. Natuurlijk heb ik van huis uit het bollen DNA meegekregen, maar die heb ik de laatste 10 jaar wat laten versloffen doordat snijbloemen prioriteit hadden. Nu was het tijd om zo snel mogelijk contacten op te doen, productkennis eigen te maken en handel te creëren. 

‘Goedemorgen meneer’

Naast een flinke maar leuke klus met het opdoen van productkennis, vergt handel in bollen ook enig aanpassend vermogen. Van ‘Hé vriend hoe is het in Rijnsburg’, ‘Mogguh maat’ in Aalsmeer naar ‘Goedemorgen meneer’ in Lisse. Maar gelukkig bleek al snel dat de bollen heren ook liever met je en jij aangesproken worden, kunnen genieten van een goede pot voetbal, knappe vrouwen en een biertje op zijn tijd.

Toch even terug naar de bloemenhandel

Bollenhandel gaat op vertrouwen en die is er ook wel degelijk. Aanbod lijsten komen inmiddels uit verschillende hoeken en met het juiste duwtje in de goede richting begin ik langzaam een echte bollenbemiddelaar te worden. Toch kon ik het niet laten om even terug te pakken naar de bloemenhandel en inmiddels staan de eerste bossen snijhyacinten, narcissen en pioenen op een voor een kweker vertrouwd bollenbriefje. Wellicht is de volgende stap wel naar de dahlia’s. Wie zal het zeggen?

Je komt elkaar altijd tegen

Of je nu in de bollen actief bent of in de bloemen, we komen elkaar steeds weer tegen. Kijk eens naar de tulpen. De goede bollenoogst in 2019 heeft niet alleen invloed op de prijs van de bollen, maar drukt ook de prijzen op de bloemenveiling. En wat heeft de opbrengst van het bol-op-pot seizoen voor effect op de prijzen van de oogst in 2020?

Ik nodig u graag uit! 

Niemand kan prijzen voorspellen, maar ik heb wel een aantal collega’s die een heel goed advies kunnen geven wat te doen richting de toekomst. En ik? Ik nodig u graag uit voor een kop koffie, om eens kennis te maken en van gedachten te wisselen. Wellicht kunnen we met elkaar de toekomst een beetje beïnvloeden.