Tweede editie Holland Dahlia Event: 22-24 augustus

Tweede editie Holland Dahlia Event: 22-24 augustus

Holland Dahlia Event FBT

Tweede editie Holland Dahlia Event: 22-24 augustus

Een zomerbloeier bij uitstek is de veelzijdige Dahlia. Het is een van de oudste bloemsoorten, maar veredelaars zijn nog steeds actief in de ontwikkeling van nieuwe variëteiten. Om de Dahlia in al zijn soorten en kwaliteiten in the spotlight te zetten wordt voor de tweede keer het Holland Dahlia Event georganiseerd. Het Holland Dahlia Event vindt plaats van 22 tot en met 24 augustus. Uiteraard is FBT weer deelnemer van dit event. Onze showtuin is daarvoor special open gesteld voor het publiek.

Bedrijven in het belangrijkste productiegebied van Nederland – tussen Leiden en Haarlem – zetten van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 augustus 2018 drie dagen lang hun deuren open. Er zijn maar liefst 10 showtuinen in bloei, waaronder die van FBT, voor vakgenoten uit de hele wereld. Honderden soorten Dahlia’s zijn te bekijken, waarbij vorm, bladstructuur, hoogte en nog veel meer te vergelijken is met elkaar. Voor vele bezoekers de gelegenheid om het nieuwe assortiment samen te stellen.

Vele soorten Dahlia’s en cultivars

In de FBT Dahlia showtuin presenteren we honderden soorten en vele cultivars van de Dahlia. Wij vertellen u graag over de soorten Dahlia’s en de mogelijkheden tot samenwerking. Als vakmannen gaat onze nieuwsgierigheid ook uit naar de nieuwkomers van onze veredelaar Jan van Ruiten. Hij presenteert dit jaar maar liefst 142 nieuwe cultivars die in onze showtuin te bewonderen zijn.

Locatie FBT Dahlia showtuin

U kunt de FBT showtuin vinden op de Veenenburgerlaan 73A in Hillegom bij Meko Hulsebosch.

FBT Dahlia-gids

Als naslagwerk en ondersteuning van uw bezoek op onze showtuin hebben we wederom een speciale Dahlia gids ontwikkeld. Deze is verkrijgbaar bij onze showtuin, het VVV, diverse horecagelegenheden en natuurlijk kunt u deze opvragen bij FBT zelf.

Ook zijn er diverse cultivars te bestellen via www.bulbi.nl. De soorten die verkrijgbaar zijn, staan ook in de gids aangegeven.

Plantarium

Het Holland Dahlia Event loopt overigens synchroom met het Plantarium, de grootste boomkwekerijvakbeurs van Nederland. U kunt dus twee beurzen in één bezoek aan Nederland combineren.

Wil u meer informatie over het Holland Dahlia Event, neem dan contact met ons. Op onze website vindt u onze gegevens.