Dahlia mozaïeken op 24 en 25 augustus

Dahlia mozaïeken op 24 en 25 augustus

De try-out en eerste Dahlia mozaïekwedstrijd in Lisse vorig jaar smaakte naar meer! Onder voorzitterschap van Ton van Eijk is onlangs Stichting Dahlia Mozaïeken Bollenstreek opgericht. Daarmee is onze Bollenstreek officieel een jaarlijks bloemenevenement rijker! Op 24 en 25 augustus kunt u in de streek maar liefst 25 dahlia mozaïeken bewonderen.

‘Vorig jaar zijn we in Lisse met 5 dahlia mozaïeken van 4 x 4 meter begonnen’, vertelt Ton van Eijk. ‘Gemeente Hillegom werd enthousiast en wilde dit evenement graag ondersteunen en er ook aan deelnemen. Dat vraagt om een gedegen organisatie. Daarom hebben we de Stichting Dahlia Mozaïeken Bollenstreek dit jaar opgericht. In het bestuur zitten Eric Bisschops, Gerald van Haaster, Dorien Wassenaar, Jos van der Klauw, Jan Kik, Hella Radic en ikzelf. ’

24 en 25 augustus

Op 24 en 25 augustus zijn maar liefst 27 dahlia objecten in Lisse, Hillegom en Teylingen te bekijken. Waarvan 25 mozaïeken en 2 vrije objecten. Bij het VVV is de dahlia mozaïek route op te halen of te downloaden.

Handjes nodig om te steken op 22 en 23 augustus

We kunnen ook dit jaar weer heel wat handjes gebruiken om op te steken. We zoeken vrijwilligers die willen helpen het opsteken van de dahlia’s. Opsteken doen we donderdag 22 augustus en vrijdag 23 augustus op de diverse mozaïek locaties.

Wilt u komen helpen? Stuur dan even een e-mail naar Ton van Eijk: tveijk@fbtuinbouw.nl of naar Dorien Wassenaar: dorienwassenaar@ipone.nl