Handelspraat met Louis van Diest

We zitten midden in het bollenseizoen. Een seizoen dat laat op gang kwam door het koude voorjaar en de vele regen die we gehad hebben. Helaas heeft dit ertoe geleid dat alle zeilen bijgezet moesten worden om de uitleverdata’s te halen. Niet alleen het weer werkte niet mee, maar ook Corona en personeelsgebrek was daarbij een groot probleem.

Geef overschotten door

Het oogsten viel dus niet mee, maar ook de opbrengsten vallen tegen. Juist in een jaar waar we de bollen hard nodig hebben om de goede verkoopgetallen uit te kunnen leveren. Er liggen nu nog een hoop vraaglijsten van niet alleen tulpen, maar ook narcissen, krokussen en bijgoed. Hier is nog volop vraag naar. Dus kwekers, exporteurs en broeiers mocht u nog overschotten hebben, geef het op bij de daghandelaars van FBT, want het is nu nog een levendige handel!

Dahlia's, gladiolen en lelies

Wat betreft de handel van de najaarsbloeiende gewassen zoals dahlia’s, gladiolen en lelies kan gezegd worden dat er al heel wat in de voorverkoop gebeurd is. Het hangt van de groei af of hier weer overschotten tevoorschijn komen. Op dit moment staan deze gewassen volop in bloei en het is dan ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan onze dahlia showtuin.

The Tulip Barn & Dahlia Showtuin

Iedere vrijdag, zaterdag en zondag is de horeca op de The Tulip Barn geopend van 10.00- 18.00 uur. Hier vindt u ook de dahlia showtuin van FBT. De handel voor oogst 2022 komt mede door de goede afzet dit jaar weer op gang. Zeker in het aparte assortiment zal u op uw hoede moeten zijn.

Goede zaken gewenst!

 

Louis van Diest