Tulpen showtuinen mooie promotie voor de sierteelt

Medio maart zullen diverse tulpen showtuinen in de Bollenstreek weer de spreekwoordelijke deuren openen voor publiek en relaties uit het vak. Een mooie gelegenheid om een indruk te krijgen van de honderden soorten tulpen die tentoongesteld staan, met natuurlijk ook heel wat nieuwkomers.

The Tulip Barn in Hillegom is één van deze tulpentuin met ruim 400.000 tulpen in alle mogelijke soorten, maten en kleuren. Het bijzondere aan de showtuin is dat deze voorzien is van allerlei leuke objecten. 'Bezoekers over de hele wereld komen speciaal naar deze tuin om mooie foto’s van de tulpen en leuke selfies te maken. Het thema van komend seizoen is Flower to the People’, vertelt Romy Ruigrok van The Tulip Barn. ‘We willen hiermee mensen enthousiasmeren en inspireren over bloemen in het algemeen, en specifiek de tulp. Ook organiseren we leuke bloem-gerelateerde activiteiten, waaraan kinderen en volwassenen kunnen deelnemen. En natuurlijk zijn er altijd prachtige verse tulpen te koop. Daarnaast is het mogelijk om in onze kas of het terras iets te eten en drinken en kinderen kunnen lekker buiten spelen.’ In het najaar wordt The Tulip Barn net als vorig jaar weer omgetoverd tot de FBT Dahlia showtuin. Daarover volgt meer informatie medio juni.

Een van de andere showtuinen Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout, onderdeel van een authentieke bollenkwekerij; W.A.M. Pennings uit Noordwijkerhout. Tulip Experience Amsterdam neemt bezoekers en toeristen mee in het verhaal achter de tulp. In de showtuin zijn meer dan 1 miljoen tulpen te bewonderen. Je kunt hier zelfs je eigen tulpen plukken in de indoor pluktuin.

De showtuinen zijn een goede promotie voor de sierteelt. En die promoten we vanuit FBT dan ook graag!