Handelspraet – Oogstverwachtingen

Handelspraet – Oogstverwachtingen

Oogstverwachtingen

Het bloembollenseizoen staat weer voor de deur. Daarom een uitgebreide Handelspraet waarin we graag meer vertellen over de eerste oogstverwachtingen. De eerste aliums zijn namelijk al gerooid. En de prep hyacinten en krokussen zullen snel volgen. Zo rollen we verder het seizoen in met de tulpen en narcissen. En voor je het weet zitten we weer midden in de daghandel. De vooruitzichten zijn redelijk goed te noemen en iedereen kijkt dan ook uit naar wat we werkelijk gaan oogsten.

Narcissen, krokussen, tulpen en overige bijgoed

Er staat momenteel over het algemeen geen spanning op de markt in de tulpen. Wel is een aantal soorten op dit moment slecht of niet verkrijgbaar. Bij de narcissen is er veel in het botanisch assortiment verkocht. Uitschieter is de tête a tête. Hier is veel vraag naar en het is wachten op de oogst voor het aanbod. Bij de krokussen is het de vraag hoeveel stuks er uit de RR gaan komen, hier is nagenoeg geen aanbod en er is wel vraag naar. De markt voor het overige bijgoed is stabiel en staat er over het algemeen goed bij.

Dahlia’s

Voor wat betreft de dahlia’s is het stekseizoen wisselvallig verlopen. Het lijkt erop, dat bij een aantal soorten de warmte van de afgelopen zomer invloed heeft gehad op de stekproductie. Er zijn soorten die hier heel positief op hebben gereageerd, maar ook die het echt af hebben laten weten. Terwijl dit door de band genomen goede stek producerende soorten zijn.

Voorbereidingen Dahlia showtuin in volle gang

De kwekerij is volop buiten aan het planten, en zo zijn ook wij weer druk met de aanplant van de FBT showtuin zodat u deze zomer weer volop kunt komen genieten van de pracht van de dahlia op onze tuin aan de Veenenburgerlaan in Hillegom.