Te koop gevraagd: Glazen bol | Blog Dave Schreurs

Te koop gevraagd: Glazen bol | Blog Dave Schreurs

Te koop gevraagd: Glazen bol 

Dave Schreurs blogt over de agrarische makelaardij

Op dit moment waarschijnlijk de meest gevraagde bolsoort; de glazen bol.
Is deze bol überhaupt te koop? Ja, uiteraard, want alles is tegenwoordig te koop. Geeft deze bol u waar voor zijn geld? Dit ligt aan uw verwachtingspatroon. Gaat deze bol uw bedrijf redden? Hier zou ik niet blind op varen. Het uiteindelijke resultaat wat uit deze bol voortkomt zal waarschijnlijk niet aan de verwachtingen voldoen.

Dit is van mijn kant misschien een beetje een flauw stukje tekst. Er schuilt echter wel een hele duidelijke boodschap in. Mensen zijn op dit moment allemaal onzeker, dus u als branchegenoot ook. Wie het weet mag het zeggen, dus iedereen zegt nu van alles maar men weet eigenlijk helemaal niets. De kille cijfers moeten het uitwijzen, deze zijn vooralsnog niet om vrolijk van te worden. Moeten we dan nu bij de pakken neer gaan zitten? Dit zeker niet, wel uw gezonde verstand en juiste gevoel of ondernemersinstinct blijven volgen.

Eind 2019 gaf ik u mee, dat er potentiële bouwlocatie gronden verkocht zouden worden, waar door GOM nu € 40,- per m² bollengrondcompensatie extra over betaald moet worden. Heeft dit invloed gehad op de verkoopprijs? Van tevoren had ik ingeschat van wel; namelijk een lagere verkoopprijs. Dit bleek echter niet het geval, gewoon ongeveer dezelfde prijs werd betaald. Weer naar een projectontwikkelaar, geen kans voor een bollenkweker. Nu een half jaar later zou het waarschijnlijk wel een ander verhaal zijn geweest. Maar ik zou hier niet mijn hand voor in het vuur willen steken en ik denk velen “experts” met mij.
Kortom, vaar nu zoveel mogelijk uw eigen koers met eigen kompas!

Succes!

Dave Schreurs, agrarisch makelaar/taxateur