Sinds 2004

FBT Tuinbouw is in 2004 gestart in Hillegom en verder gegroeid tot een volwaardig bemiddelingsbureau in bloembollen. In 2016 werd FBT Makelaardij opgericht, met als specialisatie bemiddeling en taxatie van agrarisch vastgoed. Lees hier meer over onze historie.

De historie van FBT

FBT Tuinbouw is in 2004 opgericht door Pim Hoekstra en Ton van Eijk. Een jaar later trad ook Louis van Diest toe tot de directie. We zijn gestart met het bemiddelen van bloembollen, gericht op de daghandel. Daar was toen al behoefte aan. Ook met de insteek, als we dat goed doen, dan word je ook andere dingen gegund. En dat bleek te kloppen!

Uitbreiding

Om FBT Tuinbouw nog meer te laten bloeien en groeien, voegden ook Peter Lindaard en Paul Koomen zich als zelfstandig commissionair tot het FBT team. Met al deze kennis en expertise in huis konden we ons nog beter op de bemiddelingsmarkt positioneren.

Financiële afhandeling in eigen beheer

De financiele afhandeling werd voor ons uit handen genomen door een exporteur. Maar in 2010 deed de kans zich voor om deze werkzaamheden over te nemen en vanuit FBT aan te bieden. Een nieuw systeem met koopbriefjes werd geïntroduceerd in onze organisatie, waardoor we nog completer de markt konden bestieren.

Aanvullende tak: agrarisch vastgoed

Het bleef niet alleen bij bemiddelingsactiviteiten. Dave Schreurs startte in 2016 een nieuwe tak, FBT Makelaardij, gespecialiseerd in bemiddeling en taxatie van agrarisch vastgoed. Met alle kennnis en connecties van Dave, groeide ook onze makelaardij tot een serieuze speler in de markt. 

Nieuwe directie

Met Kevin van Haaster, die sinds 2020 het directiestokje van Ton van Eijk heeft overgenomen, hebben wij een jonge kracht aan boord, die naast veel kennis van zaken en enthousiasme, ook een vernieuwde blik inbrengt in onze organisatie. Met vijf enthousiaste commissionairs, een kundige agrarisch makelaar en twee zeer kundige administratieve medewerkers Patricia en Janneke, doen wij er alles aan om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Open, eerlijk en recht door zee.

Volwaardig bedrijf in het hart van de Bollenstreek

Met alle kennis en specialisaties die ingebracht zijn, is FBT Tuinbouw en FBT Makelaardij gegroeid tot een volwaardig bemiddelingsbureau in bloembollen en agrarische makelaardij in Hillegom, het hart van de Bollenstreek. Klein in omvang, groot in expertise.

meer informatie
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan direct contact met ons op via telefoon, whatsapp of via ons contactformulier.