Handelspraat met Kevin van Haaster

Angst regeert niet in de daghandel
Handelspraat met Kevin van Haaster

Tulpen
Momenteel zitten we midden in de daghandel van de voorjaarsbloeiers. Door de stormachtige voorinkoop eerder dit seizoen raakt de tulpenkwekerij aardig van zijn bollen af. Toch zijn er ook uitdagingen, die vooral lijken te liggen bij de export en dan met name bij de bedrijven die een groot aandeel hebben in Rusland. Desondanks blijven de marktprijzen redelijk en komen ook deze exporteurs aardig van hun bollen af. Dit zal voornamelijk te maken hebben met een goede Aziatische markt en Amerikanen die voordeel hebben bij een interessante wisselkoers. 

Narcissen
De lastige aanvoer van Engelse narcissen plantgoed, veroorzaakt door de Brexit en corona de laatste jaren, zorgt ervoor dat er een groot tekort is in het assortiment narcissen. Gelukkig maakt de goede groei van de bollen nog een deel goed. 

Krokussen
Anders is de situatie bij de krokussen. Na jaren van groei begint het erop te lijken dat de vraag naar krokussen begint te dalen. Hopelijk kunnen kan de sectie groenbeheer van gemeenten dit nog rechtzetten de komende weken. Er ligt nog voldoende op voorraad! 

Hyancinten
Hyacinten zijn de vraag voorbij gegroeid dit jaar. Iedere dag is er nog handel in kleine volumes, maar wie o wie zet nog een actie op om een grote hap bollen te vermarkten?

Meer informatie? Neem contact op met ons