Handelspraat met Louis van Diest

Het blijven roerige tijden. Na een lange tijd te maken hebben gehad met Corona, is er nu de oorlog in Oekraïne en is er helaas ook weer een nieuwe variant van Corona in opmars. 
 
Oplopende prijzen van brandstof zijn het gevolg van de oorlog, die ook weer doorbelast worden in andere producten. Producten die we in de bollenbranche hard nodig hebben om een goed product te kunnen maken en te kunnen verkopen. Maar we hebben het er mee te doen en we kunnen niets anders dan gewoon ons best blijven doen en positief blijven.
 
Over positief gesproken… 
Na een prachtig voorjaar met een Keukenhof die weer open kon, zijn we nu in het rooiseizoen terecht gekomen. De eerste bollen zijn al afgeleverd en door het warme weer van vorige week en deze week sterven de nog te rooien soorten snel af. Er zijn in de voorverkoop al een hoop bollen verkocht voor goede prijzen, nou maar hopen dat ze er komen!
 
Daghandel
De eerste overschotten proberen we nu aan de man te brengen. Dat lukt niet altijd gelijk, maar het seizoen is nog maar net begonnen. FBT staat ook nu weer in de daghandel voor u klaar om uw restanten te verkopen.
 
Najaarsbloeiers
Wat betreft de najaarsbloeiers kunnen wij u melden dat hier al een hoop in gedaan is. Mede door een tekort aan dahliastekken moest er weer een hoop gepuzzeld worden. Onze dahliashowtuin is inmiddels geplant en groeit lekker door. Over een maand of twee staat de showtuin er weer prachtig bij en is dan net als vorig jaar weer te bezoeken bij The Tulip Barn in Hillegom.
 
Van hieruit wensen wij de kwekers een goede oogst toe en de afnemers een goed verkoopseizoen!

Meer informatie? Neem contact op met ons