Op zoek naar handel | Handelspraat met Kevin van Haaster

Dit jaar heeft opnieuw een recordaantal toeristen de bollenstreek bezocht. Dankzij de marketinginspanningen van Keukenhof is de sector over de hele wereld weer goed gepromoot.
 
Het enthousiasme daalde helaas toen de tulpen klaar waren om te worden geoogst. Wat veel kwekers al vermoedden - een slechte oogst als gevolg van het weer - werd snel duidelijk. Onbedoeld werd de export geconfronteerd met een enorme uitdaging om het assortiment op peil te houden. Wij hebben bij FBT ons best gedaan om waar mogelijk bij te dragen aan het oplossen van deze puzzel. Dit was een zeer uitdagende taak.
 
Dit jaar lijkt het erop dat de voorraad tulpen opraakt. Ondanks gestegen prijzen zijn er momenteel hier en daar toch wat tulpen beschikbaar, wat heeft geleid tot een levendige daghandel. In tegenstelling tot tulpen zijn gewassen zoals hyacinten, krokussen en narcissen dit seizoen heel gewoon geoogst en soms zelfs goed. Er is voldoende aanbod te vinden in deze gewassen, alleen specifieke variëteiten zijn erg schaars.
 
Dit bloembollenseizoen staat het weer centraal als belangrijkste factor, waardoor we mogelijk fusarium een beetje uit het oog verliezen. Helaas denken we dat fusarium in de komende jaren weer op de voorgrond zal treden. Blijf dit nauwlettend volgen!