We mogen weer!

Handelspraat met Louis van Diest

De lente, een seizoen waar we iedereen altijd naar uitkijkt. En dat is duidelijk zichtbaar en merkbaar. Het zijn niet alleen koeien die na een seizoen op stal weer enthousiast de wei op rennen. Ook wij lijken helemaal uit ons bol te gaan. We mogen weer! 
 
Volle zalen in de Bollenstreek
Diverse festivals worden massaal bezocht, ongeacht de prijs van een entreeticket. Ook Keukenhof trekt volle zalen. Tijdens het Paasweekend bezochten maar liefst 145.000 bezoekers het prachtige park. We mogen weer!
 
Velden kleuren volop
Dat de lente haar intrede heeft gedaan, zien we natuurlijk ook aan de velden die volop aan het kleuren zijn. Zeker de hyacinten en narcissen zijn duidelijk aanwezig. Het koude weer heeft ervoor gezorgd dat er nog maar weinig tulpen in volle bloei staan. Maar met de vele regen en de stijgende temperaturen zal dit zeker snel gebeuren.
 
Ziek zoeken
Wat we ook weer mogen, is het ziek zoeken. Elk jaar lijkt dit wel meer te worden en dat baart ons zorgen. Zeker omdat er in de toekomst weer meer middelen verboden gaan worden en er nog niets anders voor is.
 
Najaarsbloeiende soorten
Het seizoen van dahlia’s, gladiolen en andere najaarsbloeiende soorten raakt op zijn eind. Helaas zijn er nog restanten beschikbaar in dit assortiment. Mocht u hier nog iets mee kunnen, laat het ons dan weten.
 
Ook wij mogen weer
Voorzichtigheid zit er in de voorinkopen van alle gewassen. Er is een bepaalde basis ingekocht en het hangt van de order binnenkomst af of de exporteurs weer aan gaan kopen. Hoe dan ook, wat ook wij weer mogen, is u van dienst zijn bij het aankopen en bemiddelen van uw vraag!