Toen door Pim Hoekstra een aantal jaar geleden aan Paul Koomen de vraag werd gesteld om de vaste planten bij FBT te behartigen, hoefde Paul niet lang over een antwoord na te denken. Want het bloed blijft altijd kruipen waar het niet gaan kan.

Paul Koomen

E-mail: pkoomen@fbtuinbouw.nl
Telefoonnummer/Whatsapp: 06 - 21 57 51 24

Paul Koomen is onze vertegenwoordig van vaste planten en verstaat zijn vak als geen ander. Een aantal jaar geleden hield zijn kwekerij met vaste planten op te bestaan. Een opleiding in fotografie volgde. Toen vanuit Pim Hoekstra de vraag kwam om de vaste planten bij FBT te behartigen, hoefde Paul niet lang over een antwoord na te denken. Want het bloed blijft altijd kruipen waar het niet gaan kan.

‘De klant moet kunnen vertrouwen op wat we onderling afspreken. Op de dag heb ik heel veel contact met kwekers. Per mail of telefonisch. Omdat klanten moeten kunnen rekenen op goede kwaliteit, breng ik ook geregeld een bezoek aan de kwekers. Niet alleen om de kwaliteit te kunnen waarborgen, maar ook voor een leuk gesprek met de klant. Door deze werkwijze weet ik precies wie wat teelt en wat het aanbod is. Sommige klanten willen ongedeelde planten, om ze vervolgens zelf nog te delen. Andere klanten willen een bepaalde maat. Omdat ik al langer in het vak zit, weet ik precies waar ik moet zijn voor vraag en aanbod. Heb ik iets niet, dan ga ik er actief naar op zoek.

In mijn vrije tijd doe ik nog steeds veel aan fotografie van vaste planten en bezoek geregeld beurzen zoals IPM in Essen en het plantarium in Boskoop om op de hoogte te blijven van nieuwe soorten op de markt.’

Wilt u meer weten over de vraag en het aanbod in vaste planten? Paul komt graag in contact met u.

Neem contact op met Paul
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan direct contact met ons op via telefoon, whatsapp of via ons contactformulier.